Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

4 Νοε 2008

Το γλυκό της Isabelle

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις!
Ισχυρίζομαι πως δεν μ΄αρέσουν τα γλυκά. Αλλά ... φαίνεται πως όλα είναι θέμα συνθηκών...Πριν λίγο καιρό πήγα στο σπίτι της φίλης μου της Isabelle που έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, όπως και ο άντρας της, για να μείνω με τα παιδιά τους τη νύχτα. Έφτασα μάλλον αργά και τα παιδιά είχαν ήδη πέσει για ύπνο. Ψάχνοντας στην κουζίνα να βάλω κάτι να πιω, τα μάτια μου έπεσαν σε ένα pyrex με άγνωστο περιεχόμενο. Έλειπε ένα πολύ μικρό κομματάκι. Δοκίμασα περίεργη ένα ακόμα μικρότερο και... τελικά έφαγα το μισό pyrex που προοριζόταν για τα παιδιά, η άθλια!
Της ζήτησα τη συνταγή για να σας τη φέρω. Η κόρη της η Βιβιάν μου έκανε τη χάρη να το φωτογραφίσει. Το όνομα αυτού : «κλαφουτί».
Ανακατεύουμε με τη σειρά :
120 gr λειωμένο βούτυρο
180 gr ζάχαρη
5 αβγά
4 κουταλιές σούπας αλεύρι με μισό κουταλάκι backing powder και μια πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
Προσθέτουμε 4 αχλάδια ή 4 μήλα κομμένα σε κύβους ή αντίστοιχη ποσότητα κεράσια χωρίς κουκούτσι (αυτό που κατασπάραξα ήταν με αχλάδια)
Βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30 – 40 λεπτά.
Η Isabelle και η Vivianne μας εύχονται «καλή επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: