(αλήθεια θεωρείται συνταγή αυτό ή θα τ΄ακούσω πάλι από κάποιον μυστήριο; :-D) Απόψε φτιάχνοντας την εξαιρετική συνταγή της Χουανίτας
θυμήθηκα ότι έχω φωτογραφήσει καπνιστό σολομό σερβιρισμένο με τον βέλτιστο για τα γαστριμαργικά μου γούστα τρόπο και μάλιστα έχω υποσχεθεί στην Έλενα να το ανεβάσω στο blog. Ιδέτε λοιπόν τι κάνουμε :
Χρειαζόμαστε
-πολύ καλής ποιότητας καπνιστό σολομό σε πολύ λεπτές φέτες
-κρεμμύδι κομμένο σε εξαιρετικά λεπτές ροδέλες (ή ημικύκλια)
-λεμόνι (χυμό, ξύσμα και μερικές λεπτές φέτες για γαρνιτούρα)
-άνηθο ψιλοκομμένο
-κάπαρη
-ρόκα
-πιπέρι
Ανακατεύουμε το λεμόνι με τον άνηθο και το πιπέρι και βουτάμε μέσα τις φέτες του σολομού. Απλώνουμε σε πιατέλα τις φέτες με τη μια πλευρά κάτω ή τυλίγουμε – ανάλογα με την ποσότητα και το μέγεθος της πιατέλας. Σκορπίζουμε επάνω το κρεμμύδι, κάπαρη και ρόκα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Σερβίρουμε με ζεστές φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και βούτυρο φρέσκο.
4 Νοε 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου