Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

4 Νοε 2008

Κρύα σούπα τουρλού



Το τουρλού είναι από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά. Το φτιάχνω κατά προτίμηση με συγκεκριμένο συνδυασμό λαχανικών, αλλά και με οποιαδήποτε λαχανικά έχουν ξεμείνει στο ψυγείο, συμπληρώνοντας με κάποια από αυτά που μ΄αρέσουν περισσότερο.

Πριν φύγω για διακοπές άδειασα το ψυγείο μου κι έφτιαξα μια μεγάλη ποσότητα τουρλού. Φάγαμε μια φορά και -έχοντας διάθεση για πειραματισμούς- την επόμενη μέρα έβαλα το υπόλοιπο (κρύο, από το ψυγείο) στο blender και το χτύπησα καλά με αρκετό ξύδι (balsamico) και λίγο νερό (όσο χρειαζόταν για να πάρει την πυκνότητα που ήθελα). Πρόσθεσα φρέσκο βασιλικό και το σέρβιρα με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα. Μας άρεσε πολύ.



Να πώς έφτιαξα το τουρλού (που κατά τύχη έγινε και με τον αγαπημένο μου συνδυασμό λαχανικών).

2 μελιτζάνες
4 κόκκινες πιπεριές
4 μεγάλα κολοκύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2-3 μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό (δεν έβαλα γιατί δεν είχα :-)
1 κοφτή κουταλιά σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/2 φλυτζάνα λάδι

Η εκτέλεση κατά τα γνωστά : μαραίνουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα) στο λάδι και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά (περίπου 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να πιουν τα υγρά τους). Προς το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και το θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: