4 Νοε 2008
Αυγά με πατάτες βραστές
(άν θέλετε πείτε το συνταγή, πρόκειται όμως απλώς για ένα συνδυασμό που πολλοί δεν σκέφτονται να κάνουν)
Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου έφτιαχνε συχνά για μάς τα παιδιά αυγά τηγανητά με πατάτες τηγανητές. Η αδερφή μου βλέπετε ήταν πολύ μίζερη στο φαγητό και ήταν ελάχιστα τα πιάτα που τιμούσε - κι ένα απ΄αυτά ήταν το παραπάνω. Τώρα πια τηγανίζω ελάχιστα - και πατάτες σχεδόν ποτέ. Τις προτιμώ βραστές. Φτιάχνω μάλιστα και μια εξαιρετική πατατοσαλάτα.
Αλλά προς το παρόν θα σας πώ για τις βραστές πατάτες με βραστά αυγά, που είναι απλούστατο, νοστιμότατο και κυριολεκτικά "της τελευταίας στιγμής" πιάτο, μια και αυγά και πατάτες υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι.
Καθαρίζουμε πατάτες (2-3 για κάθε άτομο, ανάλογα με το μέγεθός τους και την όρεξή μας), τις κόβουμε σε κύβους με ακμή περίπου 2 εκατοστά και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Σουρώνουμε αμέσως και μοιράζουμε στα πιάτα.
Παράλληλα βράζουμε 2 αυγά ανά άτομο για 4-6 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους), δηλαδή τόσο, ώστε να πήξει το ασπράδι και να μείνει μαλακός ο κρόκος. Τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε πάνω από τις πατάτες και ζουλάμε με το πηρούνι, ώστε να λειώσουν ή τέλος πάντων να χυθεί ο κρόκος πάνω στις πατάτες. Ανακατεύουμε, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και απολαμβάνουμε.
Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, αλλά αν κάποιος επιμένει, μπορεί να προσθέσει λίγο βούτυρο ή λίγο λάδι.
Ετικετες
φαγητά εύκολα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου