Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

4 Νοε 2008

Σαλάτα με avocado και grapefruit

Μια ωραία ιδέα για να συνοδεύσετε το θαυμάσιο φαγάκι της Elie ή να σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι σαν κύριο γεύμα όταν θα νηστεύετε. Αν δεν σας αρέσει η ελαφριά πικράδα του grapefruit, μπορείτε να βάλετε πορτοκάλι (στη φωτογραφία έχω βάλει κι απ΄τα δυό, μια και είχα μόνο ένα από το καθένα και πολύ μικρά).
Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια μια πράσινη σαλάτα με ουδέτερη γεύση (π.χ. «σαλάτα», Eisberg, Zuckerhut). «Φιλετάρετε» ένα grapefruit (για ομορφότερο αποτέλεσμα ροζ) και ένα ώριμο αλλά όχι πολύ μαλακό avocado. Φτιάχνετε ένα ελαφρύ dressing με λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί που θα βγάλετε αν στίψετε με το χέρι σας ό,τι απέμεινε από το φιλετάρισμα του grapefruit .
Στρώνετε σε πιατέλα τη σαλάτα και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε λίγο. Απλώνετε από πάνω τα κομμάτια του avocado και του grapefruit. Ραντίζετε με το υπόλοιπο dressing και σκορπίζετε στην επιφάνεια σχινόπρασο ψιλοκομμένο, ό,τι σπόρους σας βρίσκονται (κολοκύθας, ηλιόσπορους, λιναρόσπορους, σουσάμι κ.λ.π.- τους βρίσκετε στα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής χωριστά ή και σε μίγμα) και ροζ πιπέρι τριμμένο (ή πιπέρι με λουλούδια, αν έχετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: