Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια μια πράσινη σαλάτα με ουδέτερη γεύση (π.χ. «σαλάτα», Eisberg, Zuckerhut). «Φιλετάρετε» ένα grapefruit (για ομορφότερο αποτέλεσμα ροζ) και ένα ώριμο αλλά όχι πολύ μαλακό avocado. Φτιάχνετε ένα ελαφρύ dressing με λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί που θα βγάλετε αν στίψετε με το χέρι σας ό,τι απέμεινε από το φιλετάρισμα του grapefruit .
Στρώνετε σε πιατέλα τη σαλάτα και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε λίγο. Απλώνετε από πάνω τα κομμάτια του avocado και του grapefruit. Ραντίζετε με το υπόλοιπο dressing και σκορπίζετε στην επιφάνεια σχινόπρασο ψιλοκομμένο, ό,τι σπόρους σας βρίσκονται (κολοκύθας, ηλιόσπορους, λιναρόσπορους, σουσάμι κ.λ.π.- τους βρίσκετε στα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής χωριστά ή και σε μίγμα) και ροζ πιπέρι τριμμένο (ή πιπέρι με λουλούδια, αν έχετε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου