Krautfleckerl ("λαχανολεκέδες") - το αυστριακό αντίστοιχο του λαχανόρυζου.
Τρίβουμε λάχανο στον τρίφτη του κρεμμυδιού, το αλατίζουμε και το αφήνουμε 1-2 ώρες να βγάλει τα υγρά του.
Ροδίζουμε σε λάδι (ή σε βούτυρο) κάμποσο κρεμμύδι κομμένο.
Προσθέτουμε το λάχανο καλά στιμμένο και το ροδίζουμε καλά-καλά (να χρυσίσει).
Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι (κι αν θέλουμε, κι άλλα μπαχαρικά όπως Kümmel - αν και η original συνταγή δε θέλει άλλα).
Ταυτόχρονα έχουμε σπάσει με το χέρι λαζάνια ή φαρδιές "χυλοπίτες" και τα βράζουμε al dente σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα δύο και σερβίρουμε.
Τρίβουμε λάχανο στον τρίφτη του κρεμμυδιού, το αλατίζουμε και το αφήνουμε 1-2 ώρες να βγάλει τα υγρά του.
Ροδίζουμε σε λάδι (ή σε βούτυρο) κάμποσο κρεμμύδι κομμένο.
Προσθέτουμε το λάχανο καλά στιμμένο και το ροδίζουμε καλά-καλά (να χρυσίσει).
Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι (κι αν θέλουμε, κι άλλα μπαχαρικά όπως Kümmel - αν και η original συνταγή δε θέλει άλλα).
Ταυτόχρονα έχουμε σπάσει με το χέρι λαζάνια ή φαρδιές "χυλοπίτες" και τα βράζουμε al dente σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα δύο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου