Ήθελα να φτιάξω κάτι σαν πίτα Καισάρειας (με παστουρμά, κασέρι και ντομάτα), αλλά πολύ λιγότερο λιπαρό. Απέκλεισα και το φύλλο (και για λόγους τεμπελιάς και γιατί το χρειάζεται το λαδάκι του). Τι να χρησιμοποιήσω λοιπόν; Μα... ψωμί του τοστ.
Έτσι λοιπόν λάδωσα ελαφρά το ταψί μου, έστρωσα φέτες ψωμιού του τοστ, τις περιέχυσα με κρασί, σκόρπισα λίγο τριμμένο έμμενταλ, κάλυψα απόλυτα με λεπτές φέτες ντομάτας, επάνω έριξα ακόμα λίγο τριμμένο έμμενταλ, μετά σκόρπισα αρκετό ψιλοκομμένο παστουρμά και τέλος κάλυψα με έμμενταλ (συνολικά περίπου 160 γραμμάρια τυριού). ΄
Το αποτέλεσμα όπως το ήθελα - ελάχιστα λιπαρό- και πολύ νόστιμο.
Το "κάτι" έγινε ανάρπαστο - μέχρι που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ψημένο και κομμένο. Η φωτογραφία είναι από τη φάση της ετοιμασίας, πριν την τελική κάλυψη με τυρί.
Έτσι λοιπόν λάδωσα ελαφρά το ταψί μου, έστρωσα φέτες ψωμιού του τοστ, τις περιέχυσα με κρασί, σκόρπισα λίγο τριμμένο έμμενταλ, κάλυψα απόλυτα με λεπτές φέτες ντομάτας, επάνω έριξα ακόμα λίγο τριμμένο έμμενταλ, μετά σκόρπισα αρκετό ψιλοκομμένο παστουρμά και τέλος κάλυψα με έμμενταλ (συνολικά περίπου 160 γραμμάρια τυριού). ΄
Το αποτέλεσμα όπως το ήθελα - ελάχιστα λιπαρό- και πολύ νόστιμο.
Το "κάτι" έγινε ανάρπαστο - μέχρι που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ψημένο και κομμένο. Η φωτογραφία είναι από τη φάση της ετοιμασίας, πριν την τελική κάλυψη με τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου