Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

4 Νοε 2008

"Κάτι" με παστουρμά.. :-D


Ήθελα να φτιάξω κάτι σαν πίτα Καισάρειας (με παστουρμά, κασέρι και ντομάτα), αλλά πολύ λιγότερο λιπαρό. Απέκλεισα και το φύλλο (και για λόγους τεμπελιάς και γιατί το χρειάζεται το λαδάκι του). Τι να χρησιμοποιήσω λοιπόν; Μα... ψωμί του τοστ.

Έτσι λοιπόν λάδωσα ελαφρά το ταψί μου, έστρωσα φέτες ψωμιού του τοστ, τις περιέχυσα με κρασί, σκόρπισα λίγο τριμμένο έμμενταλ, κάλυψα απόλυτα με λεπτές φέτες ντομάτας, επάνω έριξα ακόμα λίγο τριμμένο έμμενταλ, μετά σκόρπισα αρκετό ψιλοκομμένο παστουρμά και τέλος κάλυψα με έμμενταλ (συνολικά περίπου 160 γραμμάρια τυριού). ΄

Το αποτέλεσμα όπως το ήθελα - ελάχιστα λιπαρό- και πολύ νόστιμο.
Το "κάτι" έγινε ανάρπαστο - μέχρι που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ψημένο και κομμένο. Η φωτογραφία είναι από τη φάση της ετοιμασίας, πριν την τελική κάλυψη με τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: