Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

4 Νοε 2008

Χόρτα αλλιώτικα


Δεν μπορώ να φάω ψάρι με άλλη σαλάτα! Μόνο με χόρτα.

Τα χόρτα μ΄αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα αν είναι πικρούτσικα. Συχνά τα τρώω μόνο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. Πάντα τους έβαζα -όπως έμαθα από τη μαμά μου- λεμόνι, λάδι κι αλατοπίπερο. Πρόσφατα είδα μια άλλη εκδοχή. Τη δοκίμασα με επιφύλαξη και ... ήταν αποκάλυψη! Σας την καταθέτω :

Βράζουμε τα χόρτα (κατά προτίμηση ραδίκια) - λίγο! Κανα 5λεπτο. Λειώνουμε μια σκελίδα σκόρδο, κόβουμε ελιές Kαλαμών και βασιλικό φρέσκο (και ο αποξηραμένος κάνει) και τ΄ανακατεύουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις κανα μισάωρο.

Ξαναανακατεύουμε κι αρχίζουμε τις βούτες! Αν μάλιστα έχουμε και φέτα και το ψωμάκι μας είναι ζεστό, πηγαίνουμε βόλτα στον 7ο ουρανό!