Δεν μπορώ να φάω ψάρι με άλλη σαλάτα! Μόνο με χόρτα.
Τα χόρτα μ΄αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα αν είναι πικρούτσικα. Συχνά τα τρώω μόνο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. Πάντα τους έβαζα -όπως έμαθα από τη μαμά μου- λεμόνι, λάδι κι αλατοπίπερο. Πρόσφατα είδα μια άλλη εκδοχή. Τη δοκίμασα με επιφύλαξη και ... ήταν αποκάλυψη! Σας την καταθέτω :
Βράζουμε τα χόρτα (κατά προτίμηση ραδίκια) - λίγο! Κανα 5λεπτο. Λειώνουμε μια σκελίδα σκόρδο, κόβουμε ελιές Kαλαμών και βασιλικό φρέσκο (και ο αποξηραμένος κάνει) και τ΄ανακατεύουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις κανα μισάωρο.
Ξαναανακατεύουμε κι αρχίζουμε τις βούτες! Αν μάλιστα έχουμε και φέτα και το ψωμάκι μας είναι ζεστό, πηγαίνουμε βόλτα στον 7ο ουρανό!
Τα χόρτα μ΄αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα αν είναι πικρούτσικα. Συχνά τα τρώω μόνο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. Πάντα τους έβαζα -όπως έμαθα από τη μαμά μου- λεμόνι, λάδι κι αλατοπίπερο. Πρόσφατα είδα μια άλλη εκδοχή. Τη δοκίμασα με επιφύλαξη και ... ήταν αποκάλυψη! Σας την καταθέτω :
Βράζουμε τα χόρτα (κατά προτίμηση ραδίκια) - λίγο! Κανα 5λεπτο. Λειώνουμε μια σκελίδα σκόρδο, κόβουμε ελιές Kαλαμών και βασιλικό φρέσκο (και ο αποξηραμένος κάνει) και τ΄ανακατεύουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις κανα μισάωρο.
Ξαναανακατεύουμε κι αρχίζουμε τις βούτες! Αν μάλιστα έχουμε και φέτα και το ψωμάκι μας είναι ζεστό, πηγαίνουμε βόλτα στον 7ο ουρανό!
1 σχόλιο:
Είναι τέλεια!
Δημοσίευση σχολίου