Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

4 Νοε 2008

Κάστανα ...ορυκτά

Μια εξαιρετικά απλή συνταγή, που θ΄αρέσει σίγουρα - τουλάχιστον στη Χουανίτα ;-) .
Υλικά
Μαρόν γκλασέ *
Μαρέγκες έτοιμες
Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μαρόν γκλασέ στα 2 ή στα 4 και σπάμε τις μαρέγκες σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (χωρίς ζάχαρη- είναι αρκετά γλυκά τα κάστανα και οι μαρέγκες) μέχρι να πήξει καλά. Ανακατεύουμε με τα κομμάτια κάστανου και μαρέγκας και τοποθετούμε σε πιατέλα, πετώντας (κυριολεκτικά) το μίγμα κουταλιά-κουταλιά, ώστε να φαίνεται σαν βουνά (χιονισμένα) (εξ ού και το ορυκτόν). Το αν θα φάτε ολόκληρα ... κομμάτια βουνού ή θα ... εξορύξετε τα καστανάκια, δικό σας θέμα. Εγώ πάντως προτιμώ το βουνό :-D*

* Τα ήδη βρασμένα κάστανα που έχει Χουανίτα, μπορεί να τα καραμελώσει, όπως περιγράφει η Πηνελόπη εδώ , αλλά ολόκληρα (θα μισοδιαλυθούν έτσι κι αλλιώς) και με ελάχιστο υγρό.

Σημείωση : Την ιδέα την πήρα από την Άσπα, που είχε δώσει στο Hungry μια συνταγή όμοια, αλλά με φράουλες αντί για κάστανα. Εξαιρετική για την εποχή της φράουλας!

Ζητώ συγγνώμη που δεν έβαλα φωτογραφία, αλλά δεν έχω τίποτα σχετικό και προτίμησα να σας γράψω τη συνταγή τώρα που είχα καιρό. Αν κάποιο καλό κορίτσι εκτελέσει τη συνταγή, κ.λ.π. κ.λ.π..... (merci!)

Δυο πρόχειρες φωτό τοποθετήθηκαν από το Τζάντε μέχρι να μας το φτιάξει κάποια ή κάποιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: