Υλικά
Ένα κιλό χταπόδι κατεψυγμένο
½ κούπα λάδι
¾ κούπας μαυροδάφνη
4 μέτρια κρεμμύδια (περίπου 400 γρ) ψιλοκομμένα
Πιπέρι
(προσοχή! Όχι αλάτι!!)
Αποψύχουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς τίποτα άλλο. Σκεπάζουμε και ανάβουμε το μάτι σε πολύ σιγανή φωτιά (στο "1" σε κλίμακα των "6"). Αφήνουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του (30-40 λεπτά). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι ανακατεύοντας ή κουνώντας κάθε τόσο μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά, αλλά να μην «κόψει» η σάλτσα (δηλαδή να μη μείνει μόνο με το λάδι - περίπου μία ώρα).
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες
2-3 μικρές σκελίδες σκόρδο
¾ κούπας λάδι
¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο (ή κοινό ξύδι με λίγη ζάχαρη)
1 κοφτό κουταλάκι αλάτιπιπέρι
200 γρ καρύδια
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας, προσθέτοντας λάδι ή/και ξύδι ή/και αλάτι. Ζητούμενο: να είναι πολύ ελαφρά ξινός ο πουρές για να δώσει γλυκόξινο αποτέλεσμα με τη γλυκειά σάλτσα του χταποδιού.
Σερβίρουμε το χταπόδι και τον πουρέ γαρνιρισμένο με τη σάλτσα του χταποδιού.
(η συνταγή δημοσιεύτηκε εδώ )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου