Πριν λίγο καιρό της έκανα έκπληξη. Πήρα τα υλικά και την κάλεσα να μαγειρέψουμε μαζί. Παρούσα (και ενεργή) και η έτερη ... Καπαδόκισσα, η τρελή, που σας έλεγα άλλοτε, που πολύ γνωστικά ασχολήθηκε με τη μαρουλοσαλάτα (με ξυδόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και μπόλικο άνηθο βέβαια!) - ιδανικό κατ΄ εμέ συνοδευτικό.
Η παραδοσιακή τούρκικη συνταγή θέλει το Αρναβούτ τζιέρ λίγο διαφορετικό, πιο ψιλοκομμένο και κυρίως με ωμό ξερό κρεμμύδι. Προτιμήσαμε όμως όλες το φρέσκο κρεμμυδάκι (μια και διαθέταμε) και μάλιστα ελαφρά σωταρισμένο.
Για να γίνει αυτό το θαυμάσιο φαγάκι, χρειάζονται τα παρακάτω βήματα:
Πλένουμε και σκουπίζουμε το συκώτι. Το κόβουμε σε κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά (να παραμείνει μαλακό) και σε χαμηλή (μην καεί το λάδι) θερμοκρασία το συκώτι κι από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε κρεμμύδι ξερό ή κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο και σωτάρουμε λίγο. Σβήνουμε με λίγο ξύδι κι αφήνουμε να εξατμιστεί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με σαλάτα – κι ας προτιμάει η Αθηνούλα πατάτες τηγανητές.
Στις φωτογραφίες βλέπετε άλλη εκτέλεση, με σχετικά λίγο μαϊντανό – το φαγητό είναι καλύτερο με περισσότερο- και άλλη σαλάτα - κι αυτή καλή ήταν, αλλά όχι όπως η μαρουλοσαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου