Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

28 Νοε 2008

Γαρίδες και μάνγκο σε κάρυ με τσιμένι


Εξαιρετική συνταγή για όσους αγαπούν τα φρούτα στο φαγητό. Αλλά και οι "συντηρητικότεροι" , βάζοντας λιγότερο μάνγκο, θα την ευχαριστηθούν ιδιαίτερα




για 4-6 άτομα χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες (ωμές και καθαρισμένες)
4 μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κομμάτι ginger μεγέθους αντίχειρα λειωμένο
3 κουταλιές (σούπας) λάδι
3 πρέζες πιπεριές καυτερές αποξηραμένες
2 κουταλιές κόλιαντρο σκόνη
1/2 κουταλάκι (γλυκού) κουρκουμά
1 κουταλάκι σκόνη γλυκάνισου
2 κουταλάκια τσιμένι (μοσχοσίταρο) σκόνη
2 κουταλάκια σπόρους μουστάρδας
1 κονσέρβα των 400 γρ. γάλα καρύδας
(ή 200 γρ. φρέσκια ψίχα καρύδας κοπανισμένη και διαλυμένη σε 350 ml βραστό νερό)
2 ώριμα μάνγκο καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (*)

* Update μετά από παρατήρηση φίλης : πρέπει να είναι ώριμα, αλλιώς το φαγητό θα βγει ξινό!


Κόβουμε τα 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τρίβουμε τα άλλα 2.
Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ginger και τα σωτάρουμε 3-4 λεπτά.



Προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι, σωτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το γάλα καρύδας. Βράζουμε περίπου 10 λεπτά χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κάθε τόσο και προσέχοντας να μην κόψει η σάλτσα.



Ρίχνουμε τις γαρίδες και το μάνγκο και βράζουμε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες (όχι περισσότερο από 6-7 λεπτά, αλλιώς θα σκληρύνουν!)

Σερβίρουμε πάνω σε αρωματικό ρύζι. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι καγιέν (ή πάπρικα, αν δεν μας αρέσει η αψάδα του καγιέν).

6 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Kαλά, πίνακας ζωγραφικής! Χρώματα και αρώματα και πολύ διαιτητικό πιάτο ίσως!

άλλη Αγγελική είπε...

Κατερίνα μου φοβάμαι ότι δεν είναι πολύ διαιτητικό - τα έχει τα λιπαρά της η καρύδα! Αλλά και ιδιαίτερα παχυντικό δεν είναι.
Όσο για χρώματα κι αρώματα... ΝΑΙΙΙΙ! Και σίγουρα είναι και νηστίσιμο ;-)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πες μου ότι το έκανες επειδή νηστεύεις, να με τρελάνεις:PPP
Τέλειο φαίνεται, πραγματικά όλο χρώματα και αρώματα:))

άλλη Αγγελική είπε...

Μην ανησυχείς, Έλενα, και δε θα σε τρελάνω !
:-PPP

Juanita La Quejica είπε...

Αν στην δεύτερη φωτογραφία πρόσθετες και το μάνγκο, θα ήταν σαν πίνακας ζωγραφικής!
Το γράφω και εδώ, εξαιρετική συνταγή, πολύ μου αρέσει!

άλλη Αγγελική είπε...

Κοκκίνισα απ΄τη χαρά και τη ... συστολή μου! :-P
Και πάλι gracias, Juanitita