Χτυπάμε καλά στο μηχάνημα που κόβει σα διάολος το 1/3 των καρπών. Χτυπάμε στο ίδιο διαβολομηχάνημα τους χουρμάδες με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, αλά ελαφρά - να μείνουν κομματάκια (φωτογραφία)
Ανακατεύουμε με τη μαρέγκα και το ξύσμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο όσο χρειαστεί από την "πούδρα" των καρπών, μέχρι το μίγμα να γίνει εύπλαστο. Πλάθουμε με λαδωμένα (ηλιέλαιο) χέρια μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο (επίσης με ηλιέλαιο) ταψί. Πιέζουμε πάνω στο κάθε μπαλάκι από ένα ξηρό καρπό (φουντούκια δεν είχα, αλλά νομίζω πως θα ταίριαζαν πολύ - περιορίστηκα σε αμύγδαλα, κουκουνάρια και φιστίκια Αιγίνης). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά - μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή όρεξη με αποκλειστικά φυτικά (και υγιεινά) λιπαρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου