Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

13 Δεκ 2008

αλλιώτικο toast

Μην αναρρωτηθείτε γιατί σας δίνω συνταγή για τοστ! Προφανώς γιατί είναι αλλιώτικο! Πιο μαλακό και ταυτόχρονα πιο κριτσανιστό. Δοκιμάστε και θα δείτε τη διαφορά! Ε, έχω και κάτι ανιψάκια που θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα!

Το φτιάχνω με ολικής άλεσης ψωμί για τοστ, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.


Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο στη μια μόνο πλευρά κάθε φέτας. Κι όταν λέω ελάχιστο, το εννοώ. Δηλαδή για 3 τοστ (6 φέτες) χρησιμοποιώ μόνο 1 πακετάκι των 15 γρ (απ΄αυτά που βγάζουν τα ξενοδοχεία στο πρωινό). Πρέπει να είναι μαλακό, για ν΄απλωθεί παντού ομοιόμορφα (παντού μεν, αλλά ίχνος, είπαμε!).



Βάζουμε τη μια φέτα σε τηγάνι (χωρίς επιπλέον λιπαρά) με τη βουτυρωμένη πλευρά κάτω και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε πάνω στο ψωμί 1 (ή 2, αν είναι πολύ λεπτές) φέτα τυρί και τέλος την άλλη φέτα ψωμί με τη βουτυρωμένη πλευρά ν΄ατενίζει το ταβάνι (ή τον απορροφητήρα).

Όση ώρα ψήνεται το τοστ, το πιέζουμε παντού ελαφρά με σπάτουλα (είναι ίσως το κυριότερο από τα στοιχεία που δημιουργούν τη διαφορά). Όταν ροδίσει, το γυρίζουμε και συνέχίζουμε να πιέζουμε.



Μόλις φτιάξαμε ένα μαλακό, κριτσανιστό, υπέροχα ροδισμένο και λαχταριστό αλλιώτικο τοστ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: