Όταν πρωτοέφαγα bami boreng, ένα κλασικό ινδονησιακό πιάτο, ενθουσιάστηκα. Έκτοτε έχω πειραματιστεί με πολλές παραλλαγές που το θυμίζουν λιγότερο ή περισσότερο. Οι πιο αγαπημένες μου είναι με noodles ρυζιού. Η χτεσινή εκτέλεση ήταν με γαρίδες, για να σας το παρουσιάσω σαν νηστίσιμο. Μόνο που οι μπαταρίες της φωτογραφικής μηχανής ήταν αφόρτιστες... Δεν πειράζει, θα βολευτούμε με φωτογραφίες από παλιότερη εκτέλεση, με λεπτές λωρίδες από στήθος κοτόπουλου. Κατά τ΄άλλα η εκτέλεση είναι η ίδια (το κοτόπουλο χρειάζεται λίγο παραπάνω ψήσιμο και το βάζουμε να σωταριστεί πριν από τα λαχανικά).
για 2-3 άτομα χρειαζόμαστε :
- 2 κουταλιές σούπας λάδι (προτιμώ ηλιέλαιο, αλλά και με ελαιόλαδο καλό είναι)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 πράσο ή/και φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1-2 μεγάλα καρότα
- μια μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο και καλά στραγγισμένο
- 200 γρ γαρίδες ωμές και καθαρισμένες
- 150 γρ (ή όσο θέλουμε) noodles ρυζιού
- 2-3 κουταλιές ταϊλανδέζικη fish sauce (αν δεν έχουμε, αλατίζουμε)
- 2-3 κουταλιές ταϊλανδέζικη σάλτσα πιπεριάς ή λίγο sambal oelek (εναλλακτικά μπούκοβο)
3 σχόλια:
Thanks, gooood girl!
I like your blog too, but as you know, I am not a good girl;-)
Έλενα, ατιμούλικοοοο!!!
Αυτό σού ΄λειπε, να μη σ΄αρέσει!!
:-P
(Πάντως εσύ δεν είσαι διαφημιστικό, όπως το gooood girl!)
Δημοσίευση σχολίου