Το φτιάχνω με ολικής άλεσης ψωμί για τοστ, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.
Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο στη μια μόνο πλευρά κάθε φέτας. Κι όταν λέω ελάχιστο, το εννοώ. Δηλαδή για 3 τοστ (6 φέτες) χρησιμοποιώ μόνο 1 πακετάκι των 15 γρ (απ΄αυτά που βγάζουν τα ξενοδοχεία στο πρωινό). Πρέπει να είναι μαλακό, για ν΄απλωθεί παντού ομοιόμορφα (παντού μεν, αλλά ίχνος, είπαμε!).
Βάζουμε τη μια φέτα σε τηγάνι (χωρίς επιπλέον λιπαρά) με τη βουτυρωμένη πλευρά κάτω και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε πάνω στο ψωμί 1 (ή 2, αν είναι πολύ λεπτές) φέτα τυρί και τέλος την άλλη φέτα ψωμί με τη βουτυρωμένη πλευρά ν΄ατενίζει το ταβάνι (ή τον απορροφητήρα).
Όση ώρα ψήνεται το τοστ, το πιέζουμε παντού ελαφρά με σπάτουλα (είναι ίσως το κυριότερο από τα στοιχεία που δημιουργούν τη διαφορά). Όταν ροδίσει, το γυρίζουμε και συνέχίζουμε να πιέζουμε.
Μόλις φτιάξαμε ένα μαλακό, κριτσανιστό, υπέροχα ροδισμένο και λαχταριστό αλλιώτικο τοστ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου