Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

10 Αυγ 2009

ν΄ ασχοληθούμε και μ΄αυτό τώρα;

Κι όμως,
αν θέλουμε να γίνεται γνωστή η αλήθεια (γιατί μόνο η αλήθεια μπορεί να μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε - ή να μας ελευθερώνει),
φαίνεται ότι πρέπει να πούμε
(γιατί πολλοί -πάρα πολλοί- το αγνοούν), ότι
οι χριστιανοί κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν από τα αρχαία ελληνικά μνημεία και από τα συγγράμματα φιλοσόφων γιατί έρχονταν σε αντίθεση με τις διδαχές τους.

Αυτό με αφορμή τη λογοκρισία στο video του Γαβρά για την ιστορία της Ακρόπολης των Αθηνών (δείτε κυρίως μεταξύ χρόνου 1:40 και 1:60 -που λογοκρίθηκε άλλωστε- για το συγκεκριμένο θέμα).

Αρέσει ή δεν αρέσει στους ιεράρχες (καλά! σ΄αυτούς σίγουρα δεν αρέσει)
αλλά και στον απλό πολίτη, έτσι έγινε.
Η καταστροφή αρχαίων ναών και κειμένων από χριστιανούς είναι ιστορικό γεγονός.
Και όχι μόνο η καταστροφή μνημείων και κειμένων!
Ρίξτε μια ματιά εδώ κι εδώ για περισσότερα.

Κι εγώ αναρωτιέμαι... Άλλαξε κάτι μέσα σας από τότε που ακούσατε ότι η ιστορική αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική απ΄αυτά που μας διδάσκουν στο σχολείο και προπαγανδίζει το κράτος;

12 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Είναι γνωστό τοις πάσι οτι τα περισσότερα ξωκκλήσια είναι χτισμένα πάνω σε ερείπια αρχαίων ναών. Εξάλλου η αγάπη προς το Θεό δεν καθορίζεται από τις διδαχές των Ιεραρχών και από τα ντοκιμαντέρ!

Epicuros είπε...

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές πάντα και στην προκείμενη περίπτωση νικητές ήσαν οι χριστιανοί. 'Ετσι λοιπόν, έγραψαν την ιστορία όπως αυτοί την ήθελαν και μετά από τόσους αιώνες σκοταδισμού, απάτης και υποκρισίας άντε να βρεις την αλήθεια!

@Λίλα: Η αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση είναι κάτι απολύτως συγκεκριμένο γιατί αυτά είναι υπαρκτές οντότητες. Ο θεός ΔΕΝ είναι. Είναι ένα φάντασμα, ένα πλάσμα της φαντασίας κάποιων που κατάλαβαν ότι με αυτή τή φαντασιακή έννοια (δεν γράφω "φανταστική" γιατί αυτό έχει πάρει άλλη έννοια στη γλώσσα μας, μέσω της μετάφρασης από την Αγγλική) μπορούν να χειραγωγήσουν τους άλλους ανθρώπους. Και τα κατάφεραν!

δεσποιναριον είπε...

Ωραια ερωτηση, αλλαξε κατι μεσα μου; Ναι αλλαξε, οχι τωρα εδω και πολλα χρονια απο τοτε που καταλαβα οτι οι βαρυγδουπες δηλωσεις εφευρεθηκαν για να καλυπτουν πραγματα και απο τοτε που ο παπους μου μου ειπε, ξερες.. αυτο το πιστευε και μη ερευνα .. αστους να λενε, παντα να ψαχνεις.
Τωρα αυτο εγινε πιο γνωστο απο την παγκοσμια εμβελεια των νεων για το καινουργιο μουσειο. Ποσα αλλα δε ξερουμε.
Εκανα και την συγκριση.. παιδακι, το ηρεμο και νηφαλιο βλεμμα του γυμνασιαρχη, λατρη και μεταφραστη αρχαιων κειμενων, και του παπαγιαννη διπλα το διαβολικο βλεμμα οταν εκανα παρατηρησεις στα κοριτσακια της γειτονιας για τα κοντα ουστανακια.
Την απολυτη αληθεια δε θα τη μαθουμε ποτε, αλλα αξιζει οσο τιποτε αλλο να την σκαλιζουμε.

άλλη Αγγελική είπε...

Λίλα, το να αλλάζουν τη χρήση παλιότερου κτίσματος δεν είναι -κατά τη γνώμη μου- ιδιαίτερα κατακριτέο (θα μπορούσε να γίνει και απλώς για ευκολία).

Στην περίπτωση αυτή όμως κατέστρεφαν με μανία και -το χειρότερο- τώρα προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο με ψέματα και λογοκρισίες. Κι όχι μόνο οι ιεράρχες, αλλά και οι υπόδουλοί τους (όπως φαίνεται) πολιτικοί και ... ασχολούμενοι με τον πολιτισμό...

άλλη Αγγελική είπε...

Επίκουρε, από τους νικητές γράφεται η επίσημη ιστορία. Αλλά αυτοί δεν καταφέρνουν πάντα να εξαφανίσουν όλα όσα μπορεί να τους χαλάσουν τη μαγιονέζα. Όλο και κάποια στοιχεία τους διαφεύγουν και είναι σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά για να δώσουν μια (τουλάχιστον στο περίπου) εικόνα της αλήθειας.

άλλη Αγγελική είπε...

Δεσποινάριον, καλώς το!

Όντως πάρα πολλά δεν ξέρουμε και τα περισσότερα απ΄αυτά μάλλον δεν θα τα μάθουμε ποτέ (και δεν είναι βέβαια θέμα της δικής μας φιλομάθειας ή μη).

Υ.Γ. Άτσα ο παππούς!

Υ.Γ.2 Σκέφτηκα ότι ο Παπα-Γιάννης μπορεί να έγινε παπάς ακριβώς επειδή τον ... έτρωγαν τα ανώριμα μπουτάκια (είτε για ν΄αντέξει τον πειρασμό είτε για να τον πλησιάσει)... Πα πα παπα ...πιπέρι...
:-P

Marina είπε...

Απο ιστορικής άποψης το γεγονός ότι οι Χριστιανοί κατέστρεψαν όλη τη παλιά θρησκεία και τα ιερά της είναι απόλυτα κατανοητό και επαναλαμβανόμενο. Ο ισχυρός κατακτητής (μετά τον Ιησού, ο χριστιανισμός υπερίσχυσε της ειδωλολατρείας)φροντίζει να καταστρέψει ή και να εξοντώσει ό,τι θυμίζει τη παλιά ηττημένη δόξα. Στα σχολεία βέβαια αυτά δεν τα διδάσκουν, θέλουν να φαίνονται οι χριστιανοί σαν καλά παιδιά ενώ κάνανε αντίστοιχα εγκλήματα με τους αρχαίους. Ιδια μούρη έχει ο κατακτητής όλων των αιώνων.

Marina είπε...

Και για το τελικό σου ερώτημα να σου πώ κάτι άλλο. Ενας απο τους λόγους που η νέα θρησκεία προτίμησε τη Κωνσταντινούπολη για πρωτεύουσα ήταν επειδή η αρχαία θρησκεία ήταν βαθιά ριζωμένη στην Αθήνα του τότε. Ακόμη και τώρα πολλά ειδωλολατρικά στοιχεία λατρείας έχουν περάσει στην Ορθοδοξία (ονομαστικές εορτές, Αποκριές, πανηγύρια,φιλιά στα είδωλα που είναι εικόνες κλπ)ενώ οι Προτεστάντες π.χ. δεν τα τηρούν. Ισως εκεί να μην ήταν τόσο ισχυρό το ειδωλολατρικό στοιχείο όσο στον Ελληνο-ρωμαϊκό κόσμο.

άλλη Αγγελική είπε...

Μαρίνα, έτσι είναι! Όλοι οι κατακτητές την ίδια μούρη.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτούς τους συγκεκριμένους τους υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατακτημένων!

Η ειδωλολατρία και τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας λαού. Οι μεσογειακοί λαοί είναι πιο επιρρεπείς σε θεατρινισμούς, τελετουργίες και στη μεταφυσική και επηρεάζονται (παραμυθιάζονται) ευκολότερα απ΄ό,τι οι βορειοευρωπαίοι.
Η πλάκα είναι το πώς αντιδρούν όταν τους επισημαίνεις ότι είναι ειδωλολάτρες.
:-D

Heliotypon είπε...

Ολόκληρη η θρησκεία είναι ένα ψέμα! Ως παραμυθάκι έχει το γούστο του, δεν μπορώ να πω, αλλά όλα αυτά τα μυθεύματα δημιουργούν κοινωνικές, και όχι μόνο, καταστροφές, από τις οποίες η καταστροφή των αρχαίων μνημείων είναι, ίσως, η μικρότερη. Πόλεμοι, μισαλλοδοξία, στενοκεφαλιά, φανατίλα, ψυχικά συμπλέγματα και ένας ολόκληρος κόσμος (παπάδες και καλόγεροι) παρασιτικά όντα, που αντί να εργάζονται προσφέροντας έργο για το χρήμα που εισπράττουν, μοιράζουν ψέματα και τρομοκρατούν τον κόσμο.

άλλη Αγγελική είπε...

Heliotypon,

προφανώς και είναι απάτη και προσπάθεια ελέγχου και χαλιναγώγησης των μαζών η κάθε θρησκεία.

Και (κατά τη γνώμη μου) ούτε καν σαν παραμυθάκια έχουν το γούστο τους οι θρησκείες. Και σχεδόν μόνο κακά έχουν φέρει στην ανθρωπότητα.

Έλα όμως που :

1) το ανθρώπινο ζώον (στην πλειοψηφία του) έχει ανάγκη να πιστεύει σε υπερφυσικά όντα (αλλιώς η πίστη σε θεό θα είχε αφανιστεί από την εξέλιξη) και

2) κάποιοι ξύπνιοι (οι δήθεν "αντιπρόσωποι" του υπερφυσικού όντος) εκμεταλλεύονται αυτή την ανάγκη και φτιάχνουν θρησκείες με τον τρόπο που τους βολεύει...

tallyjacobsen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.