Τα λαχανικά που βρομάνε όταν βράζουν (κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο) είναι ιδιαίτερα υγιεινά (αντικαρκινικές ιδιότητες –λένε- κ.λ.π.). Προσπαθώ να τα βάζω στο τραπέζι μας όσο το δυνατό συχνότερα.
Αλλά ... ΔΕ Μ΄ ΑΡΕΕΕΕΣΟΥΝΝΝ... (μπλιάαααχ....) οπότε προσπαθώ να να τα νοστιμίσω.
Ε, λοιπόν, βρήκα μια συνταγή για μπρόκολο που μ΄αρέσει πολύ!!!! Την έκανα με ρομανέσκο (και είμαι σίγουρη ότι και με μπρόκολο υπέροχη θα είναι).
Χρειαζόμαστε :
- 1 μέτριο μπρόκολο (ή ρομανέσκο)
- Ζωμό λαχανικών (από σκόνη ή κύβο – στην ανάγκη απλώς νερό – δεν είναι ο ζωμός που δίνει την πολλή γεύση)
- 3 Κ(ουταλιές σούπας) κουκουνάρι
- 2 Κ ελαιόλαδο
Χωρίζουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο ή το ρομανέσκο και το πλένουμε. Το βράζουμε στο ζωμό λαχανικών για 8 λεπτά. Σωτάρουμε (χωρίς λάδι) για λίγα λεπτά το κουκουνάρι ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει λίγο. Χτυπάμε στο cutter το κουκουνάρι με το κουνουπίδι (ή το ρομανέσκο), το ελαιόλαδο και λίγον από το ζωμό (τόσο, ώστε να έχει την υφή που μας αρέσει). Έτοιμο!
Σερβίρουμε με ψάρι ή κρέας (ή όπως θέλουμε).
Στη φωτό με ψάρι "τύπου γλώσσας".
24 Σεπ 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
8 σχόλια:
Εμένα μου αρέσουν οι κάθε λογής πουρέδες αλλά και το μπρόκολο, οπότε για μένα η συνταγή είναι ιδανική!
Που σαι βρε φιλενάδα??
Κι εμένα μου αρέσει το μπρόκολο, παίρνω κουταλίτσα από τον πουρέ σου να δοκιμάσω!
Φιλάκια!
Μάλλον, Λίλα! Αφού άρεσε σε μένα που με δυσκολία καταπίνω τα κουνουπιδοειδή και δεν πολυσυμπαθώ τους πουρέδες ...
Και μην το βράσεις πάνω από 8 λεπτά!
Έλενα, παρούσα! (κάπου-κάπου :-)
Εμένα πάλι μου αρέσουν όλα τα μπροκολοειδή κι ας βρωμάνε! χαχα!
Αγγελικούλα χρόνια πολλά! Σου στέλνω χίλιες ευχές για την γιορτή σου (σόρυ που την αναρτώ σαν σχόλιο σε συνταγή καταταγμένη από εσένα στα βρωμολαχανικά... :-) )
Χίλια φιλάκια
Α, σε βρήκα! Λοιπόν μολονότι τρώω τα κουνουπομπροκολοειδή με χαρά, θα δοκιμάσω την συνταγή σου για αλλαγή. Μ αρέσει το κουκουνάρι σου.
Πολύ ωραία συνταγή αλλά γιατί σοτάρουμε χωρίς λάδι το κουκουνάρι;
Και γιατί όχι Greek food online review;
:-)
Και δεν πιτσιλάμε, και λιγότερα λιπαρά τρώμε, και πιο καλά βγαίνει το άρωμα του κουκουναριού.
Δημοσίευση σχολίου