Συνταγών από το αμερικάνικο site που αναφέρω εδώ συνέχεια με σαλάτα από ωμή αγκινάρα (για να είμαι ειλικρινής, η συνταγή ήταν για μια ρίζα που δεν έχω δει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά που η γεύση της μοιάζει πολύ με αυτήν της αγκινάρας) :
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες (ιστορία... αλλά αξίζει!) και τις κόβουμε σε λεπτά φετάκια προσθέτοντας ταυτόχρονα λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ανακατεύουμε με ελιές συντηρημένες στο λάδι και κομμένες σε φετάκια ή κυβάκια, καλό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο κύμινο. That's all!
Εξαιρετικό σαν μεζές για ούζο !!
Υ.Γ. Τώρα που βλέπω τη φωτογραφία, πολύ "χλωμή" μου φαίνεται! Τι θα λέγατε για λίγο ροζέ πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο;
23 Σεπ 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Η αγγινάρα δεν είναι απ τα καλύτερά μου. Τελος πάντων ως αλα πολίτα ή σουφλέ με τόνο κονσέρβα που την φτιάχνω κάτι γίνεται. Ωμή, αδύνατον να την φάω. Την έτρωγε ο πατέρας μου πολύ και στην Κύπρο υπάρχει ως ορντεβρ στα τραπέζια με άλλα πολλά καλούδια.
Πολύ ωραία συνταγή σε αντίθεση με τη Nena οι αγκινάρες είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά.
Δημοσίευση σχολίου