Είδα στο site των ΝΥTimes τη συνταγή και -σαν τολμηρή που είμαι (μόνο στις γεύσεις βέβαια!)- τη δοκίμασα χτες. Καλού-κακού έφτιαξα μικρή ποσότητα ;-)
Ανακάτεψα κομμάτια ντομάτας με κύβους καρπουζιού (ίση ποσότητα), πρόσθεσα φρέσκο βασιλικό σε λεπτές λουρίδες και ψέκασα με balsamico και λίγο ελαιόλαδο.
Εξαιρετική! (΄Ηταν καλό και το καρπούζι.) Και συνδυάζεται θαυμάσια με τυρί φέτα.
Την ξανάφτιαξα σήμερα! (και τη φωτογράφισα)
Υ.Γ. Έχει ακόμα 100 συνταγές για σαλάτες περισσότερο ή λιγότερο παράξενες. Με βλέπω να μην τρώω τίποτα άλλο όλο το καλοκαίρι :-D
30 Ιουλ 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
12 σχόλια:
Το ξέρεις ντίαρ ότι οι ζακυνθινοί τρώνε καρπούζι ή πεπόνι με φέτα; Πολύ προχώ ε;
ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΙΧ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΗ 'ΠΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΦΜΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.πΕΡΙΣΥ ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΕΦΑΓΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΩ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.....
Φωτιά στα κόκκινα δηλαδή!!
Αυτή η σαλατούλα στο είπα, μου κίνησε πολύ την περιέργεια.
Αν και φτιάχνω σαλάτες με φρούτα (φράουλες, πεπόνι, ροδάκινα κλπ) με καρπουζάκι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.
Φιλουθκια!!
Ντίαρ Κίκι,
ο πατερούλης μου έτρωγε πεπόνι με φέτα (μεσσήνιος) κι ο νόνος μου (όχι ζακυνθικός - αρκάς παντρεμένος με ζακυνθινιά) καρπούζι με φέτα. Αυτοί κι αν ήτανε προχώ εδώ και 40 χρόνια..
Αλλά τα τρώγανε σκέτα με φέτα. Εδώ με ιντρίγκαρε ο συνδυασμός με ντομάτα και λαδόξιδο.
Ανώνυμε, δεν είναι μόνο στη Θεσσαλονίκη! (διάβασε την απάντησή μου στην Κική)
Αν ο συνδυασμός σαλάτας-φρούτου πετύχει, είναι ... όλα τα λεφτά!
Άμα έχεις κάποια συγκεκριμένη καλή συνταγή, στείλ΄τη μου, αν θες, να τη δημοσιεύσω.
Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση :-)
Ελενάκι, δοκίμασε και γράψε σχόλια και τυχόν καινούριες ιδέες!
Τι σκατά; Μια ζωή τα ίδια θα τρώμε;
:-P
Να συμπληρώσω, ότι είναι το αγαπημένο έδεσμα του πεθερού, ετών 78. Άρα λεμε τα ίδια...
χμμμμ ντοματα με καρπουζι! Πρεπει να το δοκιμασω! Εσυ οταν επιμενεις.. κατι ξερεις.
Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε, Δεσποινάριον!
Διάξελε νόστιμα καρπούζι και ντομάτα, βάλε και τα υπόλοιπα υλικά που λέω (και το ξύδι να ναι balsamico) και απόλαυσέ το με φέτα.
Υ.Γ. Η ζωήηηη μου όοοληηη...
Το πιο δροσερό φρούτο! Ξεδιψάει, γλυκαίνει, δροσίζει, ανακουφίζει και χορταίνει...
Επίκουρε, συμφωνώ και επαυξάνω!
Όταν κάνει ζέστη, μόνο καρπούζι μπορώ να φάω. Αρκεί να ναι καλό!
Δημοσίευση σχολίου