Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

12 Φεβ 2009

Εξοχικό σε ατομικά πουγκάκια

Μια εξαιρετικά νόστιμη, αλλά και υγιεινή συνταγή που είχα δημοσιεύσει και στο http://www.hungry.gr/ . Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανένας που δεν ήθελε συμπλήρωμα, γι αυτό φτιάξτε περισσότερες μερίδες από τους συνδαιτημόνες !


Ανά (μεγαλούτσικη) μερίδα:

  • 1 μέτρια πατάτα

  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη

  • 1 μικρό (ή 1/2 μεγαλύτερο) καρότο

  • 1/2 πιπεριά (διάφορα χρώματα)

  • 1 κουταλιά κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

  • 60-80 gr. φέτα σε κυβάκια

  • 90-120 gr. αρνάκι (όχι παχύ)

  • καθόλου έως 1 κουταλάκι λάδι (ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το κρέας)

  • Ρίγανη

  • Αλάτι (ανάλογα με τα τυριά), φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • Μπόλικο κόκκινο γλυκό (ή και λίγο καυτερό) πιπέρι
    Λαδόκολλες


Κόβουμε το αρνάκι σε λουρίδες περίπου 5x2 cm και πάχους 8 mm και τα λαχανικά σε κυβάκια με ακμή περίπου 1.5-2 cm (στην εκτέλεση της φωτογραφίας δεν είχα πράσινη πιπεριά, αλλά του πάει πολύ κι αυτή). Χωρίζουμε σε μερίδες και βάζουμε την καθε μια σε (διπλή) λαδόκολλα.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί (βάζω παρμεζάνα) και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια της φέτας και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα στρίβοντας μαζί τις άκρες επάνω (σαν πουγκί).


Βάζουμε τα πουγκάκια σε ταψί με λίγο ζεστό νερό για να μην υπερθερμανθεί.

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45-50 λεπτά (αναλόγως του πόσο καίει ο φούρνος - την πρώτη φορά που θα το φτιάξετε ανοίξτε ένα πουγκάκι, για να δείτε αν έχουν ψηθεί τα υλικά). Τοποθετούμε κάθε πουγκάκι σε βαθύ πιάτο (μια και έχει σχηματιστεί υπέροχο ζουμάκι) και κόβουμε με ψαλίδι το επάνω μέρος της λαδόκολλας.

Με 10-15 λεπτά επιπλέον ψήσιμο (πριν ανοίξετε τα πουγκάκια) απορροφάται το ζουμί και ροδίζει η φέτα (αν είναι πάνω-πάνω)- εγώ προτιμώ το λιγότερο ψημένο με το ζουμάκι του για βούτες.

Αυτό το φαγητό εκτός από τη νοστιμιά του έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα, να περιμένει στο ψυγείο (όχι πολλές ώρες λόγω πατάτας) και να μπει στο φούρνο 1 περίπου ώρα πριν σερβίρουμε.

14 σχόλια:

elie είπε...

Πω πω νοστιμιές!

άλλη Αγγελική είπε...

Είναι όντως πολύ νόστιμο, elie μου. Δοκίμασέ το (ελπίζω να αρέσει και στην πριγιπέσσα σου :-)

άλλη Αγγελική είπε...

Το Σ/Κ θα το ανεβάσω και στο κοινό blog (μην πέσουν πολλά μαζί σήμερα).

kiki είπε...

Μαρή Ατζουλίνα...αυτή δεν είναι η συνταγή που λέγαμε ότι μάθαμε και οι δύο από μια Τζέλα; Που η δική σου και η δική μου όμως δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (οι Τζέλες, χεχε); Οι συνταγές έχουν όμως! Εγκρίνω! Θα την κανω το Πάσχα!

άλλη Αγγελική είπε...

Ναίσκε, ψυχή μου! Εφτούνη είναι!
:-DDDD

kiki είπε...

Ω ψυχή μου νοστιμάδαααααααααα!!!

kiki είπε...

Μαρη φτιαξε το ρολόι σου μέσα από τις ρυθμίσεις του μπλογκ σου που πάει 4 ώρες πίσω!!!

άλλη Αγγελική είπε...

Μετά από τούτηνε τη νοστιμάδα, ποία άλλη νομίζεις ότι ορέγομαι;
Πάει στοίχημα ότι θα τό ΄βρεις;;
:-PPP

Για το ρολόι χαμπάρι δεν είχα πάρει!
Το μυαλό μου στσι νοστιμάδες τό΄χα..

:-)

kiki είπε...

Τη χορτόπιτα πυ δεν μπορείς να έχεις εκεί :-p
Πήγα Σάββατο πουρνό πουρνό στη λαϊκή να πάρω χόρτα η γκαστρωμένη!!!!

άλλη Αγγελική είπε...

Εσύ βρήκες χόρτα στη λαϊκή και ξεχαρμάνιασες. Εγώ τι θα κάμω κυρά μου που έμεινα με ... ούλες τσι λιγούρες; Ε;;

Juanita La Quejica είπε...

Οπως έγραψα και στο HFL, υπέροχο! Με τα όλα του!

άλλη Αγγελική είπε...

Gracias, Jua :-)

Ανώνυμος είπε...

Μα τι παιδι εισαι εσυ, τι παιδι εισαι εσυ τελος παντων. Με τρελλανες! Αγγελικουλα μου φιλακια βρε!!!! Σε ειδα στης Κικης και χαρηκα πολυ!!!

άλλη Αγγελική είπε...

Δεσποινάριον, :-) :-) :-) :-)

Επίσης πολλά φιλάκια