ψάρι
καρότα
σέλινο και σελινόριζα
κρεμμύδι χοντροκομμένο
πατάτες (αν θέλουμε)
λάδι
λεμονόφυλλα καφίρ (2-3 ανά μερίδα)
τσιμένι (μοσχοσίταρο) *(μισό κουταλάκι ανά μερίδα)
λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
*το άρωμά του θυμίζει σέλινο και γι αυτό ταιριάζει σε ό,τι φαγητό περιέχει σέλινο
Μαραίνουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, τις πατάτες, τα αρωματικά και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπωλ. Βάζουμε το ψάρι στο ζωμό και το βράζουμε κι αυτό.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε, σουρώνουμε το ζωμό (για να μην μείνουν κόκκαλα) και ζαναρίχνουμε τα λαχανικά. Τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι.
Σερβίρουμε τη σούπα και το ψάρι χωριστά.
Σημείωση : Στην οδό Κορινθίας στους Αμπελοκήπους υπάρχουν πολλά μικρά μπακαλικάκια με προϊόντα της άπω Ανατολής. Στο Salamat (Κορινθίας 24 και Σεβαστουπόλεως) βρήκα κατεψυγμένα λεμονόφυλλα καφίρ. Τσιμένι υπάρχει στα μεγάλα μπαχαράδικα (π.χ. στην Ευριπίδου).
3 σχόλια:
Αααααχχχ, ότι πρέπει με το κρύο μια ψαρόσουπα:)
Τώρα που θα τα βρω τα λεμονόφυλλα και τα μοσχοσίταρα δεν ξέρω.
Να σε περιμένω όταν ξανάρθεις Ελλάδα να πάμε να τα βρούμε μαζί?
Ελλάδα είμαι Ελενάκι!
Η συνταγή περίμενε έτοιμη στο blog μου στα "προγραμματισμένα" να δημοσιευτεί μετά τις γιορτές (καθ΄ότι εδώ δεν διαθέτω τον απαραίτητο εξοπλισμό).
Το μοσχοσίταρο υπάρχει σαν "τσεμένι" στα μπαχαράδικα. Ίσως και το λεμονόφυλλο καφίρ αποξηραμένο.
Να βγούμε τσάρκα να τα ψάξουμε :-)
Ελλάδα είσαι????????????
Και δεν είπες τίποτα βρε!!
Φτου σου χα χα χα
Ναι, ναι, να βγούμε. Μόλις ... γιάννω, γιατί ταλαιπωρούμαι αυτές τις μέρες με ίωση, μην σε κολλήσω κι έχω τύψεις.
Πάρε τηλ. να τα πούμε όποτε μπορέσεις.
Δημοσίευση σχολίου