tag:blogger.com,1999:blog-2543358659053686240.post727806570042537916..comments2023-03-21T12:17:47.520+02:00Comments on à la άλλη Α.: Νηστήσιμα ελληνοκινέζικα ανοιξιάτικα ρολά (ή πίτα;;)άλλη Αγγελικήhttp://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-2543358659053686240.post-61712283920978602132008-11-24T05:31:00.000+02:002008-11-24T05:31:00.000+02:00Όπως έγραψα ήδη, η συνταγή προήλθε από τα κινέζικα...Όπως έγραψα ήδη, η συνταγή προήλθε από τα κινέζικα ανοιξιάτικα ρολά με 3 «μεταλλάξεις». Η πρώτη ήταν η αφαίρεση κάποιων δυσεύρετων υλικών καθώς και χοιρινού και κοτόπουλου με ταυτόχρονη προσθήκη επιπλέον γαρίδας. Αυτήν βλέπετε και στις φωτογραφίες των ρολών. Το ερευνητικό μάτι μπορεί στις φωτογραφίες στο picasa να διακρίνει ότι η γέμιση των ψημένων ρολών είναι πιο σκουρόχρωμη. Αυτό συνέβη επειδή η αρχική συνταγή περιείχε και σάλτσα σόγιας ανακατεμένη με νερό και cornflour. Το αποτέλεσμα ήταν λίγο λασπερό και δεν μας ενθουσίασε. <BR/><BR/>Έτσι στην επόμενη εκτέλεση αφαιρέθηκαν τα συγκεκριμένα υλικά. Επίσης τροποποιήθηκαν λίγο οι αναλογίες των υπόλοιπων, καταλήγοντας στις αναλογίες υλικών που σας έδωσα. Χρησιμοποιήθηκαν πάλι έτοιμα φύλλα springrolls. Αυτή η δεύτερη μετάλλαξη μας ικανοποίησε πολύ – τα διάφορα υλικά είναι ελεύθερα και αφράτα μέσα στα ρολάκια. Την εκτέλεσή της βήμα προς βήμα βλέπετε στις πρώτες φωτογραφίες. <BR/><BR/>Στη συνέχεια μου ήρθε η ιδέα της πίτας, σαν πιο εύκολης, πιο υγιεινής και πιο κοντινής στα ελληνικά δεδομένα, χωρίς «εξωτικά» φύλλα και αντιοικολογικά τηγανίσματα : η τρίτη «μετάλλαξη». Πριν σας την προτείνω ήθελα να δοκιμάσω τη γεύση της και να βρω τις αντίστοιχες σωστές ποσότητες υλικών. Φύλλο καλό δεν υπάρχει εδώ και, σαν τεμπέλα που είμαι, χρησιμοποίησα έτοιμο φύλλο – πολύ λεπτό – δε μου άρεσε.άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.com