Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα ομαδικό blog, όπου είχα πρωτοδημοσιεύσει τις συνταγές που αντέγραψα εδώ τον Νοέμβριο του 2008 και όπου έκτοτε αναδημοσιεύω τις περισσότερες από τις συνταγές. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα σχόλια σε κάποια συνταγή, πηγαίνετε στο παραπάνω blog και ψάξτε την.

15 Ιουν 2009

Λουκάνικο, φασολάκια και πατάτες

Το πώς βρέθηκε χωριάτικο λουκάνικο στο σπίτι, ενώ σχεδόν δεν το βάζω στο στόμα μου, είναι μια ιστορία (η Μάγια κάτι ξέρει γι αυτό ;-). Πάντως βρέθηκα με το λουκάνικο στα χέρια και δεν ήξερα τι να το κάνω...
:-P
Σκέφτηκα ότι το καλύτερο είναι να το ψήσω στα κάρβουνα. Αλλά καμία όρεξη δεν είχα να βάλω φωτιά (χώρια που μου φαίνεται βαρύ έτσι). Η επόμενη ιδέα ήταν σπετζοφάι, αλλά εδώ και καιρό δεν τρελαίνομαι για σάλτσα ντομάτας (κι αυτή βαριά μου πέφτει). Μου ήρθε τέλος μια άλλη ιδέα :

Έκοψα το λουκάνικο σε κομμάτια-μπουκιές και το έβαλα με λίγο νερό σε κατσαρόλα. Αφού έβρασε κανα τέταρτο πρόσθεσα ολόκληρες (μικρές κατά το δυνατόν) πατάτες και φασολάκια φρέσκα (δυστυχώς δεν είχα αρκετά). Τα άφησα σκεπασμένα να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα φασολάκια και να εξατμιστεί το νερό. Και ιδού μια χαρά φαγητάκι (παχυντικό μεν, αλλά πολύ ελαφρύτερο κι από σπετζοφάι κι από λουκάνικο στη σχάρα).

6 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το "βρέθηκα με το λουκάνικο στα χέρια και δεν ήξερα τι να το κάνω" με τελείωσε χα χα χααα!!!
Πάντως απ' ότι βλέπω μια χαρά βρήκες τι να το κάνεις;-)
Είδες την Μάγια?? Είναι καλά??
Να της δώσεις πολλά φιλάκια!!

άλλη Αγγελική είπε...

Έλενα, :-DDD

Μια χαρά είναι το μικρό. Να δούμε πότε θα καταφέρω να της δώσω τα φιλάκια...

Μάγια είπε...

χαχα α ρε αγγελική πώς τα λες...! παραλίγο θα βρισκόμουν κι εγώ με ένα λουκάνικο στα χέρια, αλλά το άφησα την τελευταία στιγμή και πήρα μόνο σαλάμι λευκάδας! ωραίο φαίνεται το φαγάκι σου πάντως!

έλενααααα! ναι, είναι γεγονός, ζω! σε παρακολουθώ κιόλας, τακτικά! πολλά φιλιά!

δεσποιναριον είπε...

Εγω γιατι δε βρισκομαι με χωριατικο λουκανικο στα χερια; Ασε που αν βρισκομουν θα εκανε χαρουλες ο περιγυρος μου και δε θα ελεγαν οχι ουτε για σπετζοφαϊ. Μαλιστα ψαχνω χωριατικο αυτες τις μερες, αλλα εδω δεν εχουμε χωρια γαμωτο! Τελος παντων, ειδα παρακατω οτι εδωσες συνταγη για 3! Εισαι σοβαρη χαρα μου? Χαθηκε να ειναι για 4? Τι θα φαμε δηλαδη; Εγω και οι 2 "αλλοι" ;;; Φιλια!

άλλη Αγγελική είπε...

Ναι, Μάγια, για λουκάνικο πολύ καλό ήταν. Δεν έπρεπε να τ΄αφήσεις τελικά! Θ΄άρεσε και στον "μυστήριο"
:-DDD

Δεσποινάριον, ήταν από πατρίdα, παρακαλώ! Με πράσο.
Καλά, χωριά δεν έχετε - εισαγωγές δεν κάνετε;
Λες να έχω μανία με τα τρίο;;
:-P

Rena είπε...

Για το τόσο αξιαγάπητο blog σου θα μου επιτρέψεις να σου προσφέρουμε το One Lovely blog award.